Ett år på Studentradion är en virvelvind av händelser. Drömmar föds och krossas. Framgången övergår utan förvarning till kris. Vi hittar kärleken och förlorar den. Kämpar för föreningens överlevnad, går på fest och stakar ut framtiden. Om ett på Studentradion är så händelserikt, vad är då inte 30 år?

 

Köp boken

 

I Signaler från ett sopnedkast samlar vi berättelserna som formade Studentradion. Vi får veta hur allt började och om premiärsändningarna från sopnedkastet. Om hur kärleken till musiken gjorde de första medlemmarna till personliga ovänner. Vi får läsa om när Studentradion regerade radiouppsala och om fallet från tronen. Om hur allt nästan tog slut och om personerna som i sista stund ryckte Studentradion från ravinens kant. Men det här är också berättelsen om musiken, mutmiddagar med vaktelägg, en tårta till Annika Lantz, sändarna som blev kändisar och om eldsjälarna som gjort allt möjligt.

Boken är en antologi i reportageform. Personerna som var med när de hände är berättar själva vad som händer och vi fyller på med material från brev, protokoll och pressklipp. Signaler från ett sopnedkast innehåller flera bildsidor i färg och vackra illustrationer.

 

 

Våra vänner som sponsrar boken!

 

Norrlands nation

 

Uppsala studentkår

 

Folkuniversitetet

 

Studentradion i Sverige

 

Uppsala kommun